Välkommen till årets tävling före lopp

2017 års upplaga av Gävle Halvmarathon och Gävlemilen har nått sitt slut. Vi gratulerar vinnarna och deltagarna för ett gott arbete och hoppas vi ses nästa år.

Årets resultat hittar ni i menyn Resultat.

 


  

Lördagen den 6:e maj kl. 12:00  2017 startar den 36:e upplagan av Gävle halvmarathon och Gävlemilen.

 


 

Gävlemilen - 10km    Halvmarathon 21km

 

Samma dag - Samma tid - Gemensam start - Gemensam bana - Lika roligt - Vilket lopp passar dig?

Spring loppet själv eller skapa ett lag i Gävlemilen

 

Besök oss även på Facebook https://www.facebook.com/GavleHalvmarathon


 

 

Anmälan

Anmäl dig idag via länken i menyn, anmälningsavgiften är 150 kr för Gävlemilen och 240 kr för halvmaran fram till och med sista februari. 1 mars höjs priset till 210 kr resp 300 kr. Sista dag för anmälan på hemsidan är 1 maj, därefter gäller efteranmälan på plats (100:- utöver ordinarie anmälningsavgift).

 

Nummerlappar

Nummerlappar kan hämtas på Intersport 4 maj 10.00-19.00 och 5 maj 10.00-18.00. De går även att hämta på plats på tävlingsdagen från kl 9.

 

Tävlingen

Gävle halvmarathon anses av många som den perfekta uppladdningen inför kraftprovet Stockholm marathon och tävlingen ligger perfekt i tiden för att ge en bra indikation på hur formen inför marathon. Banan har också en profil som liknar Stockholm marathon banan där den svagt lutande och långa backen upp mot Läkerol arena utmanar löparna liksom Västerbron i Stockholm. 

 

Under loppet

Halvmarathon och Gävlemilen springer samma bana och delar servicen under loppet. Efter banan finns tre vätskekontroller som serverar sportdryck och vatten och vid målgång väntar läsk och bananer för löparna

 

Klassisk halvmarathondistans och den  lite kortare Gävlemilen

Halvmaratonsträckan 21 097,5 löps i två varv på gator och vägar genom Gävle och närområden. Starten sker utanför Läkerol Arena och målgång sker på närliggande klassiska friidrottsarenan Gunder Häggstadion. Gävlemilenlöparna springer på samma bana men nöjer sig med ett varv. För de löpare i Gävlemilen som ingår i ett lag startar samtliga samtidigt och tiderna räknas ihop efter målgång. Det är alltså inget krav på att gruppen ska springa ihop under tävlingen. Lagloppet på Gävlemilen tror vi blir det perfekta sättet att utmana vänner, kollegor och avdelningen näst intill på jobbet :-)

 

Välkommen till vårens löparfest i Gävle!